PGEgY2xhc3MgPSAibF9tYWlsIGxfbmV3X3dpbmRvdyIgaHJlZj0ibWFpbHRvOmluZm9Ac3VzYm8uc2UiIHRhcmdldD1fYmxhbms+aW5mb0BzdXNiby5zZTwvYT4=    018 - 30 25 00

Hälsa på oss:

Om SUSbo

Stiftelsen Ultuna Studentbostäder förvaltar cirka 400 bostäder. Stiftelsen är grundad av Ultuna studentkår på 60-talet och är en icke vinstdrivande organisation.

På SUSbo bor du nära naturen i direkt anslutning till Sveriges lantbruksuniversitet, SLU i Uppsala. Med cykel eller buss tar du dej enkelt in till city.

Som aktiv student på SLU har du möjlighet att söka till SUSbos fräscha korridorboenden, dubbletter eller lägenheter. I alla våra bostäder ingår el, värme, vatten och bredband. Många hyresgäster uppskattar de fina och välstädade korridorboendena och blir kvar under lång tid. Andra väljer att hyra någon av våra prisvärda lägenheter, kanske en med egen uteplats!

De flesta av bostäderna är djurtillåtna och det finns en hundrastgård samt en hunddusch på området.

SUSbo stävar efter att ge personlig och bra service. Kontoret ligger på området så det är lätt att komma i kontakt med personal vid både stora som små ärenden.

Välkommen till SUSbo!

Vanliga frågor

Hur länge måste jag stå i kö för att få en bostad?

Kötiden varierar över året och från år till år. Hösten 2019 är kötiden ca 1 år för ett korridorrum, för en lägenhet får man räkna med minst 2år i kö. Kontakta SUSbo för närmare information.

Hur betalar jag hyran?

Hyran betalas i förskott, ex. hyran för december betalas före den sista november. Hyresavin kommer till din e-postadress. Det går även bra att betala hyran utan avi, det är bara att ange ditt objektsnummer och adress. Tänk på att det är din skyldighet som hyresgäst att betala hyran i tid oavsett erhållen hyresavi.

Betalning sker till BG: 455-5827

Vad krävs för att få bo på Gälbo och Kronåsen?

Du ska vara studerande vid SLU och uppnå minst 15 poäng/termin. Du ska också vara medlem i en SLUSS-ansluten kår. SUSbo gör löpande studiekontroller och kontroller av kårmedlemskap.

Hur förnyar jag min köplats?

Förnyar din köplats ska du göra, oavsett om du bor hos oss eller ej, så länge du vill stå kvar i vår bostadskö. Om du vill ha kvar din köplats ska du höra av dig till oss i ärendet via mail, telefon eller besök på expeditionen. Detta ska ske någon gång mellan 1 januari och sista maj varje år. Det kostar inget att förnya sin plats.