PGEgY2xhc3MgPSAibF9tYWlsIGxfbmV3X3dpbmRvdyIgaHJlZj0ibWFpbHRvOmluZm9Ac3VzYm8uc2UiIHRhcmdldD1fYmxhbms+aW5mb0BzdXNiby5zZTwvYT4=    018 - 30 25 00

Hälsa på oss:

När du flyttar in

Sopsortering

På SUSbo sopsorterar vi. I våra miljörum sorterar vi brännbart, komposterbart, plast, kartonger, elektronik, batterier mm.

För mer information se Uppsalavatten.se

Grovsopor

På området finns containrar för lite större sopor. Slå sönder möbler och dylikt så att de tar så liten plats som möjligt. Sängar och större möbler får inte slängas här utan får lämnas på någon Återvinningscentral.
Den närmast hittar du i Gottsunda på Elfrida Andreés väg.

Borådet

Borådet är just nu vilande. Om du är intresserad, kontakt Hyresgästföreningen och starta upp Borådet igen.

Dispens

Hyresgäster medges normalt dispens från studiekravet för:
Föräldraledighet – max 12 månader
Studieuppehåll – max 12 månader
Sjukskrivning – max 24 månader

Förskolan Vintergatan

SUSbo äger en förskola som är vackert belägen inom bostadsområdet. Förskolan som har 4 st avdelningar och ett fint tillagningskök hyrs och drivs av Uppsala Kommun. Tilldelning av platser sker via kommunen som kontaktas via telefon 018-727 000.

Grillarna

Använd gärna de grillar som står utställda på området men grilla bara med grillkol. Använder du ved kan värmen spräcka grillen.

Hunddusch och hundrastgård

I anslutning till tvättstugan i kontorshuset på Gälbovägen 66 finns en dusch för våra hyresgästers hundar.
Vi har också en hundrastgård bakom hus A (Kronåsvägen 40-58)

Inflytt

Brytpunkten inflytt/utflytt sker den första vardagen i månaden kl 12.00.
Det är viktigt att du är folkbokförd på den adress du bor.
För folkbokföring se www.skatteverket.se/studentflytt

Internet/bredband

Bredband 100/100 Mbit/s finns i alla våra bostäder och ingår i hyran med 1284kr/år. Vår leverantör är Bredband 2. Kundtjänst eller 0770-250 550 eller PGEgY2xhc3MgPSAibF9tYWlsIGxfbmV3X3dpbmRvdyIgaHJlZj0ibWFpbHRvOmZhc3VwcG9ydEBhbGx0ZWxlcHJpdmF0LnNlIiB0YXJnZXQ9X2JsYW5rPmZhc3VwcG9ydEBhbGx0ZWxlcHJpdmF0LnNlPC9hPg==. Ange namn, adress, lägenhetsnummer (står på bostadskontraktet 4 siffror), telefonnummer samt felbeskrivning. måndag-fredag 08.00-20.00, lördag-söndag 10.00-14.00.

Kårmedlemskap

Lägenheten/rummet hyrs ut som tillfällig genomgångsbostad till studenter som bedriver aktiva studier vid Sveriges Lantbruksuniversitet och därtill är medlemmar i en SLUSS-ansluten kår. Kårmedlemskap kontrolleras en gång per termin.
www.ultunastudentkar.se www.vmf.se

Parkering/förråd

Önskar du hyra en parkeringsplats eller förråd kontaktar du expeditionen, PGEgY2xhc3MgPSAibF9tYWlsIGxfbmV3X3dpbmRvdyIgaHJlZj0ibWFpbHRvOmluZm9Ac3VzYm8uc2UiIHRhcmdldD1fYmxhbms+aW5mb0BzdXNiby5zZTwvYT4=, för att ställa dig i kö. När du blivit erbjuden en p-plats eller ett förråd raderas du från kön, detsamma gäller om du flyttar innan du fått ett erbjudande. Förråden är belägna i källaren på hus A. Parkeringsplatsen och förrådet betalas månadsvis. Det råder parkeringsförbud på hela området. Avarn security sköter parkerings övervakningen och patrullerar i området regelbundet. Du når Avarn security på 010-22 22 441
Nytt pris på parkeringsplats från 1 januari 2023
Parkeringsplats utan motorvärmarstolpe kostar 1440 kronor/år
Parkeringsplats med motorvärmarstolpe kostar 2280 kronor/år, elen är påslagen mellan november-mars
Förråd kostar 385 kronor/år

Studiekontroll

För att hyra en studentbostad krävs att du tar minst 15hp per termin vid SLU och är medlem i någon SLUSS-ansluten studentkår. Vi gör löpande studiekontroll på våra hyresgäster. En studiekontroll innebär att vi kontrollerar om du tagit 15 hp föregående termin. Har du kontrakt på en lägenhet omfattas bara kontraktsinnehavaren av kontrollen.

Kontroll av poäng

Studiekontrollerna sker digitalt med hjälp av kårens medlemsregister och i specialfall kommer vi efterfråga att du som boende redovisar studieresultat. Du ska uppnå 15 poäng per termin.

Doktorandstudier

Studiekravet för doktorander innebär att man bedriver doktorandstudier till en aktivitetsgrad om minst 50% och styrks av intyg från handledare.

Ansökan om dispens

Om du inte tagit 15hp under den termin vi efterfrågar kan du ansöka skriftligen om dispens från studiekravet. De intyg som du bifogar måste innehålla ditt namn, personnummer och det skall avse tidsperioden som vi efterfrågar. Du kan ansöka om dispens om du studerat utomlands, om du avbrutit pågående utbildning för att läsa annat ämne eller har andra giltiga skäl.

Trivsel och regler

Campusområdet är Sveriges hundtätaste studentområde. Vi ber därför alla hyresgäster med hund att ta hänsyn till de andra boende och djur i området. Speciellt hänsynstagande är till exempel:

 • Att inte lämna skällande hundar i lägenheten, som stör övriga boende i deras studier.
 • Att inte låta hunden springa fram till människor eller djur på området, ha alltid hunden kopplad.
 • På vardagar ska det vara tyst mellan 22.00-07.00 och på helger 24.00-08.00.

Tv-kanalutbud

Följande kanaler är för nuvarande tillgängliga:

 • SVT 1
 • SVT 2
 • SVT 24
 • Kunskapskanalen/SVT B
 • TV 4
 • TV 6

Till Sappa 0774-444 744 vänder du dej om du vill utöka ditt TV-utbud (mot avgift) eller göra en felanmälan.

Tvättstugan

Tvättid bokar du digitalt på www.digitallassmed.se.

 • Hundar får ej vistas i tvättstugan.
 • Tvättstugan ska städas efter varje tvättid.
 • Respektera tvättiden